Skip to content

Stadsmakers Event – Huis van Actief Burgerschap

Gisteren ben ik wezen kijken, luisteren, inspiratie ophalen en fotograferen 📸 bij het Stadsmakers Event in Huis van Actief Burgerschap in Bibliotheek Utrecht Neude. De dag was onder bezielende begeleiding van Floor Ziegler en Teun Gautier.

Het event begon met een lunch voor jonge stadsmakers, actieve burgers die allemaal op hun eigen manier de samenleving beter proberen te maken. Maya Ouwehand van festival Symbiofest legde uit hoe ze proberen mensen weer in contact te brengen met hun natuurlijke omgeving en hoe ze dit na het geslaagde festival van vorig jaar willen doorzetten buiten een festival (hier kun je wat lezen over de opzet van het afgelopen festival https://lnkd.in/gjn_4G_n).

Daarna was er ‘rewild’ (sorry namen niet genoteerd) waarbij ze multidisciplinair onderwijs willen geven over permacultuur en ontstaan van permacultuur willen ondersteunen.

Swappy Day vertelde over hun ruilhandelinitiatief om ervoor te zorgen dat mensen circulair met spullen omgaan en zo duurzamer zijn. Bij hun evenementen krijg je voor elk item dat je inlevert een credit en dat kun je gebruiken voor een ander ingeleverd item, ongeacht grootte, waarde of merk. En dit willen ze graag op meer plekken door het land gaan organiseren.

Daarnaast waren er meerdere interessante gesprekken over het betrekken van vrijwilligers en burgers zowel van onder- (burgers) als van bovenaf (overheid).

Afgesloten werd er met een Algemene Ledenvergadering en één borrel. De catering werd voor het hele event door A Beautiful Mess verzorgd en zowel de lunch als de borrelhapjes waren heerlijk. Dus ga vooral ook één keer naar hun restaurant in Utrecht!

Al met al zeer aan te raden om een keer een event te bezoeken als je meer wilt weten over actief burgerschap. Maar je kunt ook doordeweeks in het Huis aan je eigen (gemeenschaps-)projecten komen werken.

Wil je ook een erfgoedfotografieeventfotografie of bedrijfsfotografie shoot? Of wil je meer weten over mijn tarieven voor fotografie?

Leave a reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.