Skip to content

Jubileum Molen de Ster 25 jaar

Voor Oud-Utrecht en Molen de Ster mocht ik afgelopen weekend hun vijfentwintig jarig jubileum en de historische wijktours in de wijk Lombok vastleggen πŸ“Έ . Burgemeester van Gemeente Utrecht, Sharon Dijksma, kwam het evenement verblijden met haar aanwezigheid en een toespraak. Geweldige leuke klus op een mooie locatie die veel betekent voor de wijk.

Wat de klus lastig maakte is dat er een kindercircus was georganiseerd maar waar ik van de organisator vrijwel niet de kinderen herkenbaar in beeld mocht brengen. Dan kun je weinig anders dan de kinderen op de rug fotograferen of je op de ouders richten, maar alsnog gaf het gezellig beeld. Wat één mooi evenement voor de buurt. Wat een evenementsorganisator kan doen om ervoor te zorgen dat kinderen toch in beeld mogen komen is:

  • In de communicatie (vooraf) aangeven dat er wordt gefotografeerd of video gemaakt tijdens het evenemente,
  • Tijdens het evenement bordjes / posters ophangen om aan te geven dat er wordt gefotografeerd en dat mensen die niet op de foto willen dit bij de fotograaf kunnen aangeven,
  • Stickers uitdelen bij de entree voor de mensen die niet op de foto willen
  • De fotograaf vragen om ouders met een toestemmingsformulier toestemming te verlenen, maar vaak kan dit ook mondeling, maar wil je helemaal 120% veilig zitten dan kan dit met een formulier.

De historische wijktour van Oud-Utrecht bespreek ik in de post van morgen.

“25 jaar geleden zette prins Claus de herbouwde houtzaagmolen De Ster in werking door de vang te lichten. Burgemeester Sharon Dijksma onthulde op zaterdag 25 mei 2024 een mooi zeil dat door kinderen was versierd om het 25-jarig herbouwjubileum te vieren. Ze zei erbij dat zoals Utrecht zijn Dom heeft, heeft Lombok zijn Molen De Ster. De molen draaide vol trots!

Het was volop feest voor jong en oud bij Molen de Ster. Het was een drukte van belang met circusspelen voor jonge ouders met kinderen, er was een trein op het smalspoor en Oud-Utrecht presenteerde een Wijkentour met Lombok Archief. De vier historische wandelingen β€˜van molen tot moskee’ waren volgeboekt. Het leidde tot mooie ontdekkingen, ontmoetingen, goede gesprekken en gezelligheid.”

Bron Oud-Utrecht: https://lnkd.in/eYqQgYxP

Wil je ook een erfgoedfotografieeventfotografie of bedrijfsfotografie shoot? Of wil je meer weten over mijn tarieven voor fotografie?

Leave a reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.