Skip to content

Gluren bij de Buren Nieuwegein 2023

Gluren bij de Buren is een amateurkunstenfestival dat in 2023 in 44 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen.

Het festival staat voor sociale impact, cultuurparticipatie en inclusiviteit. Gluren bij de Buren stimuleert blijvend sociaal contact en biedt een laagdrempelige manier aan bezoekers en deelnemers om buiten de sociale bubbel te treden. Daarnaast geeft Gluren bij de Buren lokale amateurpodiumkunstenaars de kans op te treden voor publiek, in de intieme en laagdrempelige setting van een huiskamer of tuin.

Voor de wintereditie op 5 februari 2023 mocht ik voor het festival de veelzijdige acts van Nieuwegein vastleggen. Hieronder een kleine selectie van mijn favoriete foto’s van die dag. In chronologische volgorde No Regrets, Lange WinterJaas, Castellum Saxofoonkwartet, Tuskhead, Bonte Beestenboel, Wie goed kijkt, ziet overal poëzie, To Coda en mooie afsluiting Henk Wilmans in theater de Kom.