Skip to content

Het Wilde Stadscafé: door de bossen naar de stad

Afgelopen dinsdag was er weer het Wilde Stadscafe waar Annelies Henstra ons mee nam in een reis door de bossen richting de stad. Haar doel: ons de ogen openen voor de fascinerende levende wezens die bomen zijn. En ons wakker schudden voor wat er verloren gaat.

Want van bos tot stad: als puntje bij paaltje komt, delven bomen het onderspit. Daarmee wordt ons collectieve belang met voeten getreden. Meer activisme is nodig volgens Annelies Henstra. Waar begint dat?

Dit werd vervolgens besproken in kleinere groepjes waar persoonlijke ervaringen met ecologisch activisme op alle niveau’s werd gedeeld en waar je dan tegenaan loopt om een stuk bos te beschermen of zelfs maar één boom.

Persoonlijk schrok ik over de gedeelde data over ontbossing rondom Utrecht en over hoe moeilijk het is om tot een gebalanceerd overheidsbeleid te komen met alle betrokken partijen waarbij alle functies van onze bossen een gelijke waarde krijgen.

Wie meer wil weten kan het boek Boswerk van Annelies en haar co-auteurs lezen. De avond werd georganiseerd door GroenmoetjeDoen Stichting, Utrecht Natuurlijk en Stichting Milieucentrum Utrecht (MCU) in het Huis van Actief Burgerschap van Bibliotheek Utrecht.

Lees meer bij Bibliotheek Utrecht

Ik mocht voor GroenmoetjeDoen een klein fotoverslag maken van deze discussieavond.

ps Er moet elke keer dat ik daar ben een foto van de centrale hal gemaakt worden. Ik maak ook niet de regels ;).

Wil je ook een erfgoedfotografieeventfotografie of bedrijfsfotografie shoot? Of wil je meer weten over mijn tarieven voor fotografie?

Leave a reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.