Skip to content

Herdenkingsdagconcert Amersfoort 2024 Roca Rosa koor

Tijdens de repetitie van het herdenkingsdagconcert op 4 mei mocht ik voor het koor Roca Rosa groepsfoto’s maken. Ze hadden maanden lang gestudeerd voor dit ene optreden en wilden daar graag een wat meer permanente herinnering aan. Omdat ik ruim op tijd aanwezig was heb ik als extra ook wat sfeerfoto’s voor ze gemaakt op deze voor hun beladen maar ook leuke dag.

Roca Rosa, hét roze koor van Amersfoort, belichtte die dag een onderbelicht thema bij 4 mei herdenkingen, de homovervolging en verzet in de tweede wereldoorlog. Over LHBTIQ+ mensen die in het verzet of de kampen hebben gezeten is helaas weinig naverteld en veel verhalen zijn verloren gegaan.

Ze brachten dit thema vanuit de vanzelfsprekendheid dat de oorlog voor verschillende groepen eigen zichtbare en onzichtbare gevolgen heeft gehad. Dat feit zit in hun liederen waarbij ze het recht op diversiteit en erbij horen uitdragen.

Ze werden die dag ondersteund door hun muzikale en dansende vrienden: een ensemble van het Haarlems Clarinet Choir (Hcc), saxofonist Harry de beer en (hun) pianist Henk Veldman, accordeonist Inke Krudde en de dansgroep Rav Brachot.

Bijzondere klus in de prachtige Sint Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort.

Lees hier meer over het concert en hier over het koor Roca Rosa .

Wil je ook een erfgoedfotografieeventfotografie of bedrijfsfotografie shoot? Of wil je meer weten over mijn tarieven voor fotografie?