Skip to content
Bloemenperk Gerard Noodtstraat voor het De Tuinwijk 100 jaar gedenkboek door Coen Koppen Fotografie

Jubileumboek De Tuinwijk 100 jaar

De Tuinwijk 100
Een Bijzondere wijk

Het boek is verschenen ter gelegenheid van Tuinwijk 100 jaar in 2021. Geschreven en samengesteld door Anne Veen en Alex van Hout met fotografie door Coen Koppen. Met flaptekst door beroemde wijkbewoner Herman van Veen. Het boek is opgetekend uit het collectieve geheugen van buurtgenoten, dat van Alex van Hout en vanuit online bronnen en het Utrechts Archief.

Het boek is gepubliceerd in opdracht van en met steun van Ondernemersfonds Utrecht en Ondernemersvereniging Noordoost. Het was verkrijgbaar bij Restaurant Badhuis en Café Willem op het Willem van Noortplein.

Er zijn nu ook fotopuzzels beschikbaar, klik op de plaatjes om naar bestellen te gaan

Binnenkort volledig gecorrigeerd en geüpdate De Tuinwijk 100 te bestellen bij tuinwijkwinkeltje.nl >>

Wil je ook een erfgoedfotografie, eventfotografie of bedrijfsfotografie shoot? Of wil je meer weten over mijn tarieven voor fotografie?


Tijdens het jubileumfeest op het Willem van Noortplein van 25 september 2021 werd het eerste exemplaar overhandigd aan de burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma.

Auteur van gedenkboek 'De Tuinwijk 100, een bijzondere wijk.' Alex van Hout overhandigd het eerste exemplaar aan burgemeester Sharon Dijksma.
Auteur Alex van Hout overhandigd het eerste exemplaar aan burgemeester Sharon Dijksma.

Neem contact op via coenkoppen@gmail.com als u custom prints wilt uit dit boek. Wilt u meer informatie over het boek neem contact op met de auteur Alex van Hout.

p.s. wil je meer weten over het deel van Tuinwijk dat door de NS gebouwd is, kijk dan op deze site van de bewoners van Tuinwijk voor meer interviews en architectonische details.


Er moeten altijd keuzes gemaakt worden voor een boek door de beperkte ruimte en andere drukafwegingen. Hieronder vind je een aantal van mijn persoonlijke favorieten die het helaas niet gehaald hebben.

Leave a reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.